Afsluiten en beëindigen reisverzekering

Het afsluiten van een reisverzekering is gemakkelijk en neemt maar weinig tijd in beslag als men kiest om het via internet of de telefoon te regelen. Wanneer men meer waarde hecht aan face-to-face contact kan men ervoor kiezen om langs te gaan op een van de kantoren van de verzekeraar. Dit kan al ruim voordat men daadwerkelijk op vakantie gaat. Soms komt het voor dat iemand het helemaal vergeten is een reisverzekering af te sluiten, in principe is er dan nog niets aan de hand. Een kort telefoontje op het vliegveld met de verzekeraar is vaak al voldoende om er één af te sluiten, dit geldt alleen voor de kortlopende variant.

 


Verzekerde personen
Op de polis van de reisverzekering staat vermeld wie er zijn verzekerd, in de meeste gevallen zijn er drie opties: dekking voor een persoon, dekking voor een volwassene met partner of kinderen en dekking voor het hele gezin. De laatste optie is per persoon de goedkoopste, kinderen tot 5 jaar zijn sowieso meeverzekerd. Bij de doorlopende zakenreis verzekering is de collega die meereist soms gratis meeverzekerd.

 


Beëindigen
De kortlopende reisverzekering hoeft nooit te worden beëindigd, dit in tegenstelling tot de doorlopende reisverzekering. Deze moet in de meeste gevallen schriftelijk worden opgezegd en dat zal zoals gebruikelijk minder makkelijk gaan dan het afsluiten van een reisverzekering. Sommige verzekeraars hanteren een opzegtermijn, die vaak een maand bedraagt. In veel gevallen zal de verzekeraar, degene die de reisverzekering wil opzeggen, proberen op andere gedachte te brengen en een aantrekkelijk nieuw aanbod doen.